Endüstriyel Mutfak
Endüstriyel Mutfak Ürünleri Nelerdir ? Endüstriyel Mutfak Kullanım Alanları Nelerdir ?
Gittiğimiz işletmelerde, fastfood, lokantalarında ya da restoranlarda, Türk ve dünya mutfaklarının yemeklerini bize sunulan büyük restoranlarda, cafelerde, bar mutfaklarında, pastanelerde, otellerde, hastanelerde gördüğümüz o büyük mutfaklarda Endüstriyel Mutfak ürünleri kullanılmaktadır.
Genelde bu tarz yerlerde tercih edilen mutfak tipi olması kullanım amacına göre de değişkenlik göstermektedir.
Nedeni ise paslanmaz yapısı, dayanıklı olması, uzun ömürlü olması, sağlık açısından tehlike arz etmemesi, çok fazla kullanılmasıdır.
Avantajı çoktur. Depolama alanları, servis mutfakları, ana mutfak ve raf sistemi büyük ölçüde kolaylık sağlamaktadır kullanıcıya.
Temizlik ve hijyen açısından Endüstriyel Mutfak ürünleri kullanılması zorunludur.
Endüstriyel Mutfak her kullanıma uygun şekilde projelendirilip ihtiyaçlara göre ürün tedariği yapılmaktadır.
Görüldüğü üzere hizmet sektöründe çok geniş bir yer kaplamaktadır.
Uzun süreli kullanıma uygun olması işletmenin köklü yapısıyla da bağdaştırılarak uzun süreler kullanılmasında hiçbir sakınca görülmemektedir. Endüstriyel Mutfak Paslanmaz ve kir tutmaz yapısıyla geniş alanlarda hizmet vermeye uygun ürünlerdir.
Endüstriyel Mutfak kullanımının bazı önemli hususları da var.
Mesela Ana Mutfak deyince akla gelen 3 temel başlık görüyoruz;
1- Hazırlık Bölümü: Yemek yapımının başlangıcıdır, Yapılacak her türlü yemeğin hazırlandığı aşamasıdır. Bu aşamada kendi içinde bölümlere bölünmektedir.
Et Hazırlık Ekipmanları, Hamur Hazırlık Ekipmanları, Sebze Hazırlık Ekipmanları olarak sıralayabiliriz. Tabi ki ihtiyaçlara göre Tavuk Hazırlık Ekipmanları, Balık Hazırlık Ekipmanları Olarak da bu başlıkları Çoğaltmak Mümkündür.
Et Hazırlık Ekipmanları Şunlardır: Paslanmaz Kıyma Makineleri, Et-Kemik Testereleri, Sucuk Dolum Makineleri, Gıda Dilimleme Makineleri Köfte Şekillendirme Makinası, tabi ki sadece makinelerden ibaret değildir et hazırlık ekipmanları, Et Askı Arabası Kancalı, Et Çözündürme Arabası, Et Yıkama Tezgahı Tek Evyeli, Et Yıkama Tezgahı Tek Küvetli, Et Parçalama Tezgahı Polietilen Üst Tablalı, Et Doğrama Tezgahı Polietilen Üst Tablalı Dolaplı, Balık Temizleme Tezgahı, Bıçak Sterilizasyon Dolabı, Hamburger Presi gibi birçok Endüstriyel Mutfak paslanmaz ürünleri kullanılmaktadır.
2-Pişirme Bölümü: Yapılacak yemeğin fırında, ocakta ve davlumbaz fırınlarda pişirilme aşamasıdır.
Pişirme Grupları Endüstriyel Mutfağın vazgeçilmez parçalarından biridir. Kullanıma göre birçok pişirme ekipmanı vardır: Setüstü Pişirme Ekipmanları, 600 Seri Modüler Pişirme Ekipmanları, 700 Seri Modüler Pişirme Ekipmanları, 900 Seri Modüler Pişirme Ekipmanları, Non-Mödüler Pişirme Ekipmanları, Setüstü Kompakt Pişiriciler, Endüstriyel Fırınlar
3-Bulaşık Yıkama Bölümü: Sunulan yemeğin ardından bulaşık alma, yıkama ve toparlama bölümüdür. Özellikle gıdalar tüketildikten sonra kalan bulaşıkların hijyeni bir işletme için en önemli unsurlardan biridir.
Bu sebeple Endüstriyel Mutfaklarda Bulaşık Yıkama Ekipmanları Son Derece Önemlidir. İşletmelerin servis kapasitelerine göre Bulaşıkhane Ekipmanları kullanılmalıdır.
Depo: Derin dondurucu, gündelik depolar ve soğuk odalar. Malzemelerin ve aynı zamanda et-balık gibi ürünlerin belli ayarda dondurucuda kalması sistemidir.
Servis bölümü: Bu bölümde hazır olan yemeklerin sunuma açılması ya da muhafaza edilmesi aşamasıdır. Soğuk servise sunulacaklar soğuk servis ünitesi bölümüne, sıcak servis edilecekler sıcak servis ünitesi bölümüne, hareketli servisler (sunuma ve satışa açık olanlar) hareketli servis ünitesi bölümüne ve nötr yemekler ise nötr servis ünitesinde bekletilir.
Bazı işletmeler (özellikle oteller, cafeler ve pastaneler) açık büfe ya da servis anlayışını benimsemiş ve yemeklerin muhafazası konusunda endüstriyel mutfağın çok avantajını görmüşlerdir ve görmektedirler.
Endüstriyel mutfağın birçok çeşidi vardır. Her bir işletme amacına uygun doğrultuda farklı modelde, kullanım hacminde ve mekâna uygun olanı temin etmektedir. Mutfağın yanı sıra kullanılacak tüm ekipman da paslanmaz çelik yapıda olmakta ve uzun süre kullanılmaktadır.
Endüstriyel Mutfak Ekipmanları
Endüstriyel mutfak ekipmanları içinde üretim ve muhafaza anlamında tedarik edilen bu iki grubun dışında kalan diğer ürünler ise ayrıca ele alınmaktadır. Bunların içindeyse tezgahlar, raf gibi istifleme ürünleri, servis üniteleri, dağıtım araçları, davlumbazlar ve benzerleri bulunmaktadır. Bu ürün gruplarından hangisi olursa olsun, olası bir teknik aksaklık veya kaliteden ödün verme durumu, hem işletmeleri, hem de çalışanlarıyla müşterilerini mağdur edecektir. Bu yüzden en kaliteli olanın tercih edilmesi, daha iyi verim sağlanabilmesi ve uzun süreli kullanım için dikkate alınması gereken bir durumdur.
Repudiandae voluptas omnis voluptatem velit quas aut quia
Error voluptatum quam dolore harum. Qui aliquid perferendis aut recusandae iusto. Exeid fuga aspernatur est dolores. Reprehenderit dolor non tenetur aut. Et facilis alias nihil nostrum et Exercitationem perspiciatis qui sit Consequatur vel ut placeat esse aut.
Velit ut voluptas magni autem in cum quidem. Fugit cupiditate velit ad. Sed vel autem itaque libero
Voluptas voluptatem soluta laboriosam dolorem explicabo ut ad molestiae. Esse eum sapiente veniam